- Autor: Martinkammm
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Cizrna (v suchém stavu) | 200 |
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
| Cibule | 100 |
| Pór | 200 |
| Smetana na vaření 10% | 200 |
| Citronová šťáva | 10 |
Dochucovadla:
sůl, citrónová šťáva, majoránka
Energetická hodnota celkem: 5574 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 147,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1394 kJ
Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 36.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cirznu namočíme přes noc, druhý den ji uvaříme v papiňáku v cca 1 litru vody a ochutíme majoránkou. Doba varu 35 min. Ve větším kastrolu na oleji orestujeme cibuli, sladkou papriku a lžičku soli. Přilijeme polovinu vývaru i s cizrnou a tyčovým mixérem rozmixujeme na hodně hustou kaši, přidáme zbývající nerozmixovanou cizrnu i s vývarem, dále přidáme nakrájený na kolečka celý pórek a společně krátce povaříme. Nakonec zalijeme smetanou, dochutíme citrónovou šťávou a trochou soli dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






